DIRIGENT (AD INTERIM): Hannes Vanlancker

Hannes Vanlancker (1987) startte zijn muziekstudies in het JMA Pro Musica Tielt bij Gilbert Hinnekint en Joris Bouckaert. Later studeerde hij aan de Academie voor Muziek en Woord te Tielt piano en hoorn. Hij volgde compositiestages bij Wim Henderickx en Diederik Glorieux in Neerpelt.

Hannes behaalde zijn master muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tijdens die opleiding volgde hij ook compositie bij Wim Henderickx en HaFaBra-directie bij Dirk De Caluwé, Steven Verhaert en Jan Hadermann. Later behaalde hij ook z’n masterdiploma HaFaBra-directie.

Naast het componeren was Hannes dirigent van jeugdharmonie The Young Ones Tielt, het Roeselaars Jeugdensemble, Concertharmonie Crescendo Bissegem, Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden Hooglede-Gits en assistent-dirigent bij Koninklijk Koor en Orkest Zanglust Tielt.

Sinds 2016 is hij dirigent bij Concordia Kunst naar Vermogen Moorsele en sinds november 2017 ook bij het Wevelgems Harmonieorkest Concordia.

Hij is ook lid van de stuurgroep orkest Vlamo West-Vlaanderen, een adviesorgaan voor de Raad van Bestuur van Vlamo West-Vlaanderen.

Hannes is beroepshalve docent muziek in de leerroutes werkplekleren en afstandsonderwijs aan de VIVES hogeschool en muziekgraveur voor uitgeverij Hal Leonard MGB.

Onze dirigenten doorheen de geschiedenis:

Jan Neyrinck

van 1873 tot 1894