Winterconcert 2010

Zaterdag 13 (om 19u30) en zondag 14 februari (om 18u) 2010 mochten Koninklijke Harmonie De Eendracht én de Jeugdharmonie u verwelkomen op ons jaarlijks Winterconcert in Cultuurcentrum Guldenberg.

Dit jaar was er niet voor een specifiek thema gekozen dat als een rode draad door het hele concert loopt, maar daarom kreeg u geen minder mooie muziek te horen. Uit een blik op het programma blijkt dat er voor elk wat wils is. En toch,.. om een welbepaalde reden is Richard Wagner prominent aanwezig. Het is namelijk de favoriete componist van Norbert Dumonceau, die reeds 65 jaar onafgebroken trompettist is in onze vereniging.

Voor fimfragmenten van het Winterconcert, klik hier.

Inspelen van de Jeugd

Voor het optreden worden de instrumenten warmgeblazen, gestemd, en worden de moeilijke trekjes nog eens vlug doorgespeeld.

Het Winterconcert zelf

Verwelkoming door de voorzitter Ignace Gheysens

Aankondiging van de Jeugdharmonie door Maud Vanwalleghem

Aankondiging van KH De Eendracht door Paulette D'haene

Dirigent Michiel neemt het woord..

.. om Norbert Dumonceau, die reeds 65 jaar onafgebroken trompettist is in onze vereniging, in de bloemetjes te zetten.

Voor de gelegenheid mag Norbert eens in de zaal plaatsnemen in plaats van op het podium, en de mars "Tannhäuser" (van zijn lievelingscomponist Wagner) beluisteren.

Ook stellen wij dit jaar een solist in de kijker. In het "Clarinet Concerto" van Philip Sparke gaan we een beetje de jazzy toer op. Solist van dienst is Yves Dumonceau. Inderdaad, zoon van.

Als klap op de vuurpijl gingen Frederik De Smet en Freddy Desmedt nog even de Latijns-Amerikaanse toer op.

Backstage

Speciale vip-arrangementen met een meet&greet met de artiesten achter de coulissen hebben we (nog) niet, maar hierbij toch een kijkje achter de schermen..

Tijdens de pauze

Het concert is voorbij, iedereen is weg..